Museus

img_2776img_2775Aquest passat dissabte es va fer l’anunciada visita al Museu Arqueològic Nacional de Tarragona (MNAT), Interessant, però que serveix sobre tot per comprovar, un cop més, el lamentable estat i limitacions de la institució. Això tot esperant les anunciades reformes parcials, determinades per sentència judicial per no cumplir normatives de seguretat i laborals.

A canvi, vam gaudir d’un voluntariosa mostra sobre el monument de Centcelles (http://www.mnat.cat/?page=exposicion-detall&tipus=actuals&idExp=88 ) que recull visions actualitzades d’una de les més importants peces del nostre patrimoni tardo-romà.

Tot recordant que una substancial part de les peces del museu van ser l’aportació de la nostra Societat i el, per ara, somni de que algún dia es podrà utilitzar l’edifici de la abandonada Tabacalera com a seu pròpia del museu.

Mentrestant es coneix la notícia de que la fiscalía especialitzada en Patrimoni ha obert dligències contra l’anterior director del museu pel tancament durant més de 20 llargs anys del museu de la Necropolis paleocristina.

Museus en precari i als jutjats…