Sandàlies per a cavalls, orinals i fossars de quan la peste

La revista medica mundialment coneguda The Lancet publica aquest semana un article sobre les troballes arqueològiques que ha proporcionat l’excavació del túnel de la nova línia de metro londinenc, la “Crossrail” que ha foradat una llarga porció de la ciutat. http://www.thelancet.com/journals/lancet/article/PIIS0140-6736(17)30899-1/fulltext.

Les troballes son considerables i han donat feina a més de 200 arqueòlegs. Es poden veure al Museu de Londres: https://www.museumoflondon.org.uk/museum-london-docklands/whats-on/exhibitions/tunnel-archaeology-crossrail. 

Que surti com a noticia a una revista médica es justifica per la presència d’evidencies de la tremenda peste (The black death) que Londres va patir al 1348, que se’n va emportar quasi la meitat de la població. També sobre l’estat de salut de la població a diferents èpoques històriques, tot descobrint que la dels habitants de Londres era menys bona que la d’emigrants procedents d’altres zones del Regne Unit. Una ciutat que actualment te un alcalde musulmà d’origens asiàtic, ves a saber que trobaran els arqueòlegs d’ací 700 anys…

(Foto del web del London Museum)