Trobada i visita als museus diocesans (Llum al final d’un tunel)

Aquest proppassat dissabte 15 d’abril membres de la Junta Directiva de la RSAT hem tingut l’oportunitat de visitar la situació actual de les instal·lacions que componen les estructures museístiques de l’arxidiòcesi tarragonina, acompanyats pel seu director, Dr. Andreu Muñoz i Melgar.
L’objectiu fou comprovar l’estat actual i conèixer de primera mà les més recents reformes i el projecte d’integració, reconstrucció i reordenació de les instal·lacions.
Tot i que podríem ser coneixedors des de temps passats de la realitat, tant per visites anteriors com per les experiències d’excavacions d’alguns dels membres de la Junta, l’experiència ha estat indubtablement impressionant. La seqüència de la visita ha permès entendre clarament el projecte en les seves característiques no només arqueològiques i estructurals, sinó la concepció expositiva diacrònica que abasta més de vint-i-dos segles de presència al cap de munt del turó de la ciutat d’activitat transcendent, religiosa.
L’entusiasme i vehemència del nostre guia acompanya una realitat imponent extraordinària. És obvi, però, que la visita directa no pot ser substituïda per exposicions o projeccions audiovisuals perquè es pugui entendre.
La magnitud del projecte ultrapassa en dimensions qualsevol altre que fos comparable al voltant del sud d’Europa, conferint-li fàcilment una categoria de projecte de país.
Animem als membres de la nostra societat i als tarragonins en general a familiaritzar-se amb la realitat dels museus diocesans i sumar-se als esforços perquè el projecte es pugui dur a terme.